Over ons

Ichtus Antwerpen is een christelijke studentenvereniging die het leven met God centraal wil stellen in de studentenwereld. Door wekelijks samen te komen willen we met medestudenten van eender welke achtergrond met een open houding over God en de Bijbel nadenken om Hem zo (beter) te leren kennen. Dit standpunt willen we uiten in sociaal engagement binnen de stad en haar studentenwereld. Concreet doen we dat tijdens verdiepingsavonden, ontspanningsactiviteiten, kringen, evangelisatie etc. Wij worden hierbij ondersteund door Ichtus Vlaanderen en IFES.17

Iedereen is van harte welkom op onze activiteiten! Via deze website, Instagram en Facebook houden wij jullie op de hoogte van de huidige activiteiten en de verdere jaarplanning.

 

Praesidium Alloing

Praeses: Ken Alloing

Hey! Ik ben Ken Alloing, 23 jaar en ik heb dit jaar de eer en het genoegen jullie praeses te zijn! Ik mag dus het reilen en zeilen van onze geweldige vereniging bewaren. Jullie zullen mij dan ook genoeg zien dit jaar. Wanneer ik niet bezig ben voor Ichtus ben ik een student Toegepaste Psychologie aan de Thomas More hogeschool. Hopelijk tot gauw!

Ab Actis: Liane Heemskerk

Hallo! Ik ben Liane, 23 jaar en ik studeer Vroedkunde aan de AP Hogeschool. Ik mag dit jaar de rol van Ab Actis vervullen. Je gaat mij vooral terugzien op sociale media, tijdens de activiteiten of in je weekmail. Ik kijk uit naar een jaar vol geloof en vriendschap. Hopelijk zie ik je terug op een van de activiteiten, tot snel!

Fiscus: Silas Lub

Ik ben Silas Lub, 19 jaar en ik studeer Handelswetenschappen aan de KU Leuven (campus Antwerpen). Dit is mijn derde jaar bij Ichtus en het is mij een eer en genoegen jullie fiscus te mogen zijn. Dat houdt in dat ik het verenigingsgeld in en beheer en zorg voor de begroting en het financieel eindverslag. Ik kom uit fruitig Belgisch Limburg, maar voel me ondertussen ook thuis in het boeiende Antwerpen. Ik kijk uit naar een nieuw, opbouwend jaar!

Kringco: Leonie Moreels

Hé! Ik ben Leonie en begin aan mijn tweede jaar als student Nederlands,

Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Dit jaar zal ik de taak van Kringcoördinator op mij nemen, en daar heb ik heel erg veel zin in. Ik ben een creatieve ziel die steevast rondloopt met een hoofd vol ideeën en een schetsboek op zak. Het liefst vul ik mijn dagen met mensen en woorden. Ik sta dus altijd klaar voor een goed gesprek of om samen koffie te gaan drinken (en graag die twee tegelijk 😊 ). Tot snel? Liefs!

Evangelisatieco: Aron van Velzen

Ik ben Aron van Velzen, 20 jaar oud. Dit academiejaar mag ik de eervolle rol van gebedscoördinator gaan vervullen. Dit is mijn 2de jaar bij ichtus en mijn eerste in het Praesidium. Ik zit in mijn 3de en laatste jaar van de lerarenopleiding aan de AP Hogeschool.  Daarnaast ben ik actief betrokken bij het bijbelhuis in Antwerpen.  Ik ben geboren in Groningen en woon ondertussen al 12 jaar in Antwerpen. ’T Stad heeft dus geen geheimen meer voor me😉

Studentenwerker: Tom de Craene

Ik ben Tom de Craene, de studentenwerker vanuit Ichtus Vlaanderen voor jullie groep. Met raad en daad probeer ik het praesidium – zoals zij nog steeds heten – bij te staan. Maar ik ben er ook voor de leden van de groep. Als je ooit een vraag hebt, zit met iets, je hart wil luchten, wil praten over twijfel, je studie, je geloof, … of over al die dingen samen, dan kan je me altijd contacteren op tom@ichtus.be of wanneer ik op een Ichtusavond ben. Ook altijd welkom om eens te komen eten of koffie te drinken bij ons thuis. Daarenboven ben ik ook beschikbaar voor lezingen, trainingen en alles wat jullie nodig hebben om jullie roeping als student in Antwerpen handen en voeten te geven.’

Commissies

Commissies zijn er zodat we ervoor kunnen zorgen dat iedereen een eigen aandeel heeft binnen de studentenvereniging! Zo houden we de leden actief en betrokken bij de activiteiten. De exacte commissies voor komend jaar worden nog besloten door het huidige bestuur, zodra deze bekend zijn komen ze hier te staan.

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Stuur dan gerust een mailtje naar ons en wij helpen je graag!