Over ons

Ichtus Antwerpen is een christelijke studentenvereniging die het leven met God centraal wil stellen in de studentenwereld. Door wekelijks samen te komen willen we met medestudenten van eender welke achtergrond met een open houding over God en de Bijbel nadenken om Hem zo (beter) te leren kennen. Dit standpunt willen we uiten in sociaal engagement binnen de stad en haar studentenwereld. Concreet doen we dat tijdens discussieavonden, ontspanningsactiviteiten, lezingen, sporten, op café etc. Wij worden hierbij ondersteund door Ichtus Vlaanderen en IFES.

Iedereen is van harte welkom op onze activiteiten, daarom houden we jullie via de site goed op de hoogte van de activiteiten die er op dinsdagavond gepland staan. Surf zo nu en dan eens naar hier voor het laatste nieuws over Ichtus en eventuele veranderingen in de kalender.groepsfoto-ichtus

Heb je nog vragen/opmerkingen of wil je de wekelijkse Ichtus-mail ontvangen? Neem dan contact op met ons!

Uiteraard zitten wij ook op Instagram en Facebook!

Praesidium

Praeses: Nathanja Koster

Hey! Ik ben Nathanja, 22 jaar en ik studeer verloskunde. Dit jaar heb ik het voorrecht om jullie praeses te zijn & daar heb ik heel veel zin in! Ichtus heeft mijn eerste jaar studeren in corona tijd de beste draai gegeven die ik me kon wensen en ik kijk er onwijs naar uit om dit jaar weer lekker veel samen te komen en dichter naar elkaar en naar God te groeien. De deur van de Marialei 68 staat altijd open voor een kopje thee en een goed gesprek dus waai binnenkort zeker langs! Veel liefs en tot snel! ❤️

Ab Actis: Marije Janse

Hoi allemaal! Ik ben Marije, 20 jaar oud en mag dit jaar Ab Actis zijn van deze leuke studentenvereniging! Je zult me dus waarschijnlijk regelmatig foto’s en filmpjes zien maken en de weekmail van mij ontvangen. Ik studeer verpleegkunde en verloskunde in Antwerpen en in Zeeland. Dit jaar wordt mijn 2e jaar bij Ichtus en ik heb er heel veel zin in😄 Altijd welkom aan de Marialei voor een theetje of om gezellig samen te eten! Groetjes en tot binnenkort! ❤️

Aedillis: Ken Alloing

Hallo allemaal, mijn naam is Ken, 22 jaar oud (en niet 30 zoals sommigen beweren) en student toegepaste psychologie aan de Thomas More te Antwerpen. Dit jaar mag ik met de nodige trots jullie Aedilis zijn! Ik hoop met mijn organisatorische skills in dit nieuwe jaar gezellige feestjes en evenementen te mogen organiseren. Welke we voor de verandering (hopelijk) eens niet via de webcam of met mondmaskers mee hoeven te maken! Verder kan je mij altijd vinden op de Marialei voor een babbel of een tas thee. Tot gauw! Ken

Gebedsco: Esther Bleijenburg

Hoihoi, Ik ben Esther, 25 jaar en dit is mijn vierde jaar bij Ichtus. Het is het derde jaar dat ik mij voor onze vereniging mag inzetten binnen het praesidium en mag nadenken over hoe we samen vereniging-zijn vormgeven.
Ik heb Ichtus ervaren als een plek waar je je geloof verder verdiept, vriendschappen opbouwt en je jezelf en God beter leert kennen.
Ik vind het fijn dat onze vereniging een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en waar we naar elkaar omkijken.
Ik kijk heel erg uit naar een nieuw jaar vol toffe kringen, borrels, praise-avonden, spelletjes enzovoort.
Mijn deur staat altijd open voor een goed gesprek, een koffie of een dinertje! Welkom aan de Brederodestraat 🙂

Fiscus: Koen Strijk

Hey,
Ik ben Koen Strijk, 25 jaar, en ben student Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen waar ik dit jaar mijn bachelor hoop te halen 😉. Dit jaar zal ik fiscus mogen zijn van onze mooie vereniging. In mijn afgelopen 4 jaar bij Ichtus heb ik als zeer fijn ervaren waar ik veel heb mogen leren door de activiteiten, kringen en gesprekken met iedereen. Ichtus is een mooie plek waar je vrienden maakt, het leuk hebt en samen je geloof kan beleven en verdiepen. Ik gun dat iedereen en daarom wil ik me graag blijven inzetten voor de vereniging! Tot snel op een van onze activiteiten!

Kringco: Eline Driesen

Heyoo! Ik ben Eline en doe een Master Vertalen Frans-Engels. Dit jaar mag ik het liedje ‘we maken een kringetje van jongens en van meisjes’ nog vaak gaan zingen, want ik mag Kringco zijn! (Alvast sorry daarvoor). Ik kijk er ook echt naar uit om nieuwe mensen te leren kennen en weer gezellig samen te mogen komen. Spreek me gerust aan voor samen een koffietje te drinken, boeken te bespreken of het over moeilijke thema’s te hebben, daar hou ik me namelijk heel graag mee bezig! Hopelijk tot binnenkort bij Ichtus!!

Studentenwerker: Tom de Craene

Ik ben Tom de Craene, de studentenwerker vanuit Ichtus Vlaanderen voor jullie groep. Met raad en daad probeer ik het praesidium – zoals zij nog steeds heten – bij te staan. Maar ik ben er ook voor de leden van de groep. Als je ooit een vraag hebt, zit met iets, je hart wil luchten, wil praten over twijfel, je studie, je geloof, … of over al die dingen samen, dan kan je me altijd contacteren op tom@ichtus.be of wanneer ik op een Ichtusavond ben. Ook altijd welkom om eens te komen eten of koffie te drinken bij ons thuis. Daarenboven ben ik ook beschikbaar voor lezingen, trainingen en alles wat jullie nodig hebben om jullie roeping als student in Antwerpen handen en voeten te geven.’

Commissies

Commissies zijn er zodat we ervoor kunnen zorgen dat iedereen een eigen aandeel heeft binnen de studentenvereniging! Aan de leden vragen we bij inschrijving in welke commissie zij de meeste interesse hebben om aan deel te nemen.

Kringleiderscommissie

Eigenlijk de belangrijkste commissie. Zonder de kringleiders zouden de kringen er heel anders uitzien. De kringleiders zorgen dat de kringen soepeltjes verlopen. Dit doen ze door de Bijbelstudie en de aanbidding voor te bereiden, maar dat kan natuurlijk in overleg ook uitbesteed worden aan de kringleden. Als je vragen hebt over de kring, kan je dit in eerste instantie aan je kringleiders vragen. De kringcoördinator is verantwoordelijk voor de kringleiders.

Muziekcommissie

In de muziekcommissie zitten al de muzikanten die door de gebedscoördinator kunnen worden aangesproken om een muzikale bijdrage te leveren aan de cantussen of bij andere gelegenheden, bijvoorbeeld op de midweek. Een muzikale bende die heel hard zijn best doet om mooie dingen neer te zetten om zo tot een aangename aanbidding van God te kunnen komen.

Ontspanningscommissie

Zoals de naam verklapt, zorgt deze commissie ervoor dat de ontspanningsavonden (zie kalender) worden ingevuld. Dit kan van alles zijn, van spelletjesavonden tot sporten in het park. De ontspanningsactiviteiten vinden vaak plaats op donderdag.

Scriptorscommissie

Deze commissie zorgt voor de PR van Ichtus Antwerpen! Concreet betekent dit het maken van posters en flyers voor de verschillende grote activiteiten, zoals het gala en de midweek. Ook het (mede) beheren van de website en foto’s maken behoren hierbij. Spreken (een van de) bovenstaande dingen jou aan? Dan is deze werkgroep voor jou!

Feestcommissie

De feestcommissie zorgt ervoor dat de feestelijke activiteiten verzorgd worden! Dit is het nieuwledenweekend, gala, TD en midweek. Vind jij het echt leuk om een feestje te organiseren of ben je meer praktisch dat je wil helpen de zaal in te richten? Dan ben je welkom bij de feestcommissie!

Externe commissie

Wij vinden het als Ichtus Antwerpen heel belangrijk om ook buiten de muren van onze vereniging te treden! We geloven dat God ons heeft geroepen om het licht van de wereld te zijn en wij willen als christelijke studenten ons licht laten schijnen in Antwerpen! Dit kan door contact te leggen met lokale kerken en jeugdgroepen maar ook door uit te reiken naar niet christelijke studenten om ons heen door middel van lezingen op de universiteit of evangelisatieacties. Vind je het leuk om hierover mee te denken en op deze manier Gods koninkrijk te bouwen in Antwerpen? Sluit je dan zeker aan bij de externe commissie!

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Stuur dan gerust een mailtje naar ons en wij helpen je graag!